MEYSU ŞİRKET GEZİSİ

AGÜ İşletme bölümü merkezi Kayseri olan ülkemizin önde gelen ulusal meyve suyu firması MEYSU'ya gezi düzenledi. Öğrenciler hijyen kuralları gereği özel olarak hazırlandıktan sonra fabrika müdürü eşliğinde üretim bölgesini gezdiler. Meyvelerin hazırlanmasından, şişelere dolumuna ve daha sonra paketlenmesine kadar her aşamayı izleme fırsatı buldular. Daha sonra da şirketin genel müdürü Osman beyin katılımıyla şirket yönetimi ve yeni ürünleri hakkında sorularını sorma imkanı elde ettiler. Ziyaretimiz için bize zaman ayırmalarından ve bizi misafir ettiklerinden dolayı MEYSU'ya çok teşekkür ediyoruz.

KAYSERİ SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI BAŞKANI BAKİ GÜMÜŞOLUK DERSİMİZE KONUK OLDU

İşletmeyi Keşfetmek dersinin bu haftaki iş dünyasından konuğu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir aynı zamanda Kayseri Oda başkanı olan Baki Gümüşoluk bey oldu. Öğrencilerimize muhasebecilik, müşavirlik ve denetçi meslekleri hakkında bilgiler veren Gümüşoluk, mali müşavir olma sürecini anlattı. Bu alanda kariyer düşünen öğrencilerimiz için ilerideki oluşacak fırsatların altın çizen konuğumuz söyleşinin sonunda öğrencilerimizin sorularını cevaplandırdı.

KAYSERİGAZ MÜŞTERİ HİZMETLERİ VE PAZARLAMA MÜDÜRÜ CEYHUN BAHTİYAR KONUĞUMUZ OLDU

KayseriGaz Müşteri Hizmetleri ve Pazarlama Müdürü Ceyhun Bahtiyar Bey İşletmeye Giriş dersimizin bu haftaki misafiriydi. Türkiye'de uygulanan satış ve pazarlama tekniklerini eğlenceli bir üslupla anlatan Ceyhun bey, KayseriGaz olarak pazar araştırmalarına verdikleri önemi ve bunların iyileştirme çalışmaları için nasıl kullanıldığını aktardı. Kendi yaşam tecrübelerinden de örnekler veren konuğumuz satışta kariyer yapacaklar için önemli tavsiyelerde bulundu. Söyleşimiz soru-cevap kısmıyla sona erdi.

MEYSU GENEL MÜDÜRÜ KONUĞUMUZ OLDU

İşletmeye Giriş dersi kapsamında Gülsan-Meysu şirketler grubunun Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü ve Kayseri Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Güldüoğlu konuğumuz oldu. Oldukça keyfli geçen söyleşide, Güldüoğlu, Meysu meyve suyu olarak yeni ürün geliştirme çalışmalarından ve ürünlerinin pazarlama stratejilerinden bahsetti. Meysu’nun yurt dışına açılma hikayelerinin de konuşulduğu söyleşi, öğrencilerin merak ettiği soruların cevaplanmasıyla ile son buldu.

STROTON ŞİRKET GEZİSİ

İşletmeyi Keşfetmek dersi bünyesinde öğrencilerimizle yalıtım malzemeleri üretiminde Türkiye'nin önde gelen üreticilerinden Stroton şirketine gezi düzenledik. Öğrencilerimizin fabrikada ham maddeden son ürüne giden süreçleri izleme fırsatları oldu. Hem süreçleri izleme aşamasında hem de sonraki çay eşliğindeki sohbette öğrencilerimizin soruları cevaplandırıldı.

STRYKER ŞİRKET GEZİSİ

Öğrencilerimiz Kal-Der’in, sağlık sektöründe dünyanın önde gelen şirketlerinden olan Stryker’a düzenlediği şirket gezisine katıldı. Gezi sırasında şirket yetkilileri Stryker’ın Kayseri firması Muka Metal’i satın alma süreci, fabrikanın işleyişi ve sistemleri, ve şirket hakkında bilgiler sundular.

ÇİN'DE İŞADAMI OLAN RUİ TORRES DE OLİVEİRA KONUĞUMUZ OLDU

AGÜ İşletme Kulübü ile beraber düzenlediğimiz "A Rising Star China, Opportunities and Challenges” adlı etkinlikten Çin’den Rui Torres De Oliveira konuğumuz oldu. De Oliveria uzun yıllardır çalıştığı Çin hakkında iş dünyası ile ilgili deneyimlerini ve bilinmeyenleri öğrencilerimiz ile paylaştı.

KİLİM MOBİLYA İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRÜ BAYRAM ŞİMŞEK KONUĞUMUZ OLDU

Kilim Mobilya İnsan Kaynakları Müdürü Bayram Şimşek Bey, İşletmeye Giriş dersimize konuk oldu. Kilim Mobilya'da uyguladıkları İK süreçlerinin yanı sıra kendi kariyerindeki tecrübelerden de bahseden konuğumuz, konuşmanın sonunda öğrencilerimizin sorularını cevapladı.

ELMA DÜNYASI KURUCUSU MERVE SARIOĞLU KONUĞUMUZ OLDU

Elma Dünyası kurucusu ve Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu’nu İşletme Bölümü olarak ağırladık.